Zupa z soczewicą

Zupa z soczewicy i papryki na orientalną nutę

Zupa z soczewicy i papryki na orientalną nutę

Zupa z soczewicą
Zdjęcie wstępne

Składniki dla 2 osób:
2 skrzydełka z kurczaka
3 łyżki suchej, czerwonej soczewicy
1/4 czerwonej papryki
4 cm marchewki
4 cm pora
plasterek selera
3 cm korzenia pietruszki
3 łyżki pędów bambusa
łyżka sosu sojowego ciemnego
łyżka sosu ostrygowego
łyżka sosu rybnego
łyżka sosu słodko – pikantnego

Przygotowanie:
Do garnka wlej 1/2 litra wody dołóż skrzydełka i gotuj aż mięso będzie miękkie. Marchewkę, pietruszkę, por, seler, paprykę i pędy bambusa pokrój w zapałki i dodaj do wywaru wraz z 4 łyżkami soczewicy. Teraz dodaj sos sojowy, sos ostrygowy, sos rybny, sos słodko- pikantny. Gdy warzywa zmiękną podawaj zupę. Możesz dosmaczyć pieprzem i solą lub płatkami chili. Smacznego :).

Zupa z soczewicy
Zupa z soczewicy

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *