Zupa orientalna z makaronem wonton

Zupa orientalna z makaronem wonton

Zupa orientalna
Zupa orientalna

Składniki dla 2 osób:
1/2 l bulionu mięsnego (u nas rosół z poprzedniego dnia)
4 łyżki warzyw z mrożonki – warzywa chińskie z kiełkami fasoli mung i grzybami mun
2 dodatkowe łyżki pokrojonych w zapałki pędów bambusa
1/4 łyżeczki przyprawy 5 smaków
1/2 łyżeczki tajskiej, czerwonej pasty curry
szczypta cukru
sok z cytryny ok. łyżeczki
makaron wonton
szczypiorek

Przygotowanie:
Do bulionu mięsnego wrzuć warzywa z mrożonki oraz pędy bambusa. Gdy warzywa będą miękkie dodaj 1/4 łyżeczki przyprawy 5 smaków, czerwoną pastę curry oraz cukier i cytrynę. Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowy wrzuć do zupy, wszystko razem podgrzej. Szczypiorek drobno posiekaj. Nalewaj zupę na talerze i posyp szczypiorkiem. Smacznego :).

Zupa orientalna
Zupa orientalna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *