zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem

 

 

 

 


 

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem

Składniki: (dla 2 osób)
2 skrzydełka z kurczaka

2 liście laurowe
2 ziela angielskie
4 ziarna pieprzu
½ kostki bulionu z kury
½ dużej marchewki pokrojonej w plastry
½ pietruszki i kawałek selera pokrojonego w słupki
5 cm pora pokrojonego w półplasterki
2 łyżki mrożonego groszku
garść mrożonej żółtej fasolki szparagowej

Przygotowanie:
Skrzydełka umyj, włóż do garnka i zalej 0,75 litra wody, dodaj liście, ziele angielskie i pieprz. Gotuj do momentu gdy skrzydełka będą miękkie. Teraz dodaj kostkę rosołową oraz marchewkę. Wyjmij skrzydełka i odłóż na bok. Do garnka wrzuć pietruszkę, selera, pora i fasolkę, gotuj aż warzywa zmiękną i dodaj groszek. Jeśli chcesz możesz obrać skrzydełka i dodać mięso bez skóry do zupy. Teraz dopraw świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, możesz zabielić śmietaną lub jogurtem i posypać natką pietruszki albo koperkiem. Smacznego:).

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *