Twarożek śniadaniowy z czarnuszką

Twarożek śniadaniowy z czarnuszką

Składniki:
200 sprawdzonego półtłustego twarogu
łyżeczka ziaren czarnuszki
3 rzodkiewki
1/2 pęczka szczypiorku
2-3 łyżki jogurtu naturalnego, najlepiej eko
sól himalajska
świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Ser pokrusz do miski i dodaj jogurt.
Umyte i osuszone rzodkiewki zetrzyj na małych oczkach tarki do jarzyn.
Dodaj do sera.
Wsyp czarnuszkę.
Szczypiorek posiekaj w miarę drobno i dodaj do pozostałych składników.
Dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj wszystko starannie.
Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego :).

O tym, że czarnuszka jest prawdziwym skarbem natury chyba nikogo nie muszę przekonywać. Wiem również, że wiele osób jeszcze jej nie próbowało. Tym, którzy zechcą uczynić to pierwszy raz pozwolę sobie dać małą radę. Czarnuszka ma specyficzny smak i nie każdemu od razu będzie on odpowiadał. Radzę dozować ją sobie początkowo w małej ilości, by przyzwyczaić się do nowego smaku :).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *