Szybka pasta z makreli w pomidorach

Szybka pasta z makreli w pomidorach

Szybka pasta z makreli w pomidorach

Składniki:
puszka makreli w sosie pomidorowym, oczywiście wybieramy dobrą, sprawdzoną markę
3-4 łyżki dokładnie opłukanej pod bieżącą wodą czerwonej fasoli
2 łyżki drobno posiekanych plastrów pysznej sałatki szwedzkiej lub ogórka konserwowego (ja jak nie mam swojej sałatki, to posiłkuję się tą z Ikei, bardzo nam smakuje – to nie było lokowanie produktu 😀 :D)
1/2 pęczka drobnego szczypiorku
1/2 lub 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej lub drobno pokrojonej papryczki chili lub pepperoni – opcjonalnie, możesz też pozostać przy wersji łagodnej
sól i pieprz – opcjonalnie

Przygotowanie:
Otwórz puszkę z rybą i przełóż zawartość do miski.
Niedbale rozgnieć widelcem.
Przełóż osączoną i opłukaną fasolę.
Szczypior posiekaj i wraz z ogórkiem dodaj do miski.
Przypraw pastą paprykową i dokładnie wymieszaj, ale staraj się nie rozgniatać fasoli.
Skosztuj i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z ulubionym pieczywem i dodatkowymi plastrami ogórka. Smacznego :).

 

Szybka pasta z makreli w pomidorach
Szybka pasta z makreli w pomidorach

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *