Smarowidło z pieczonego kurczaka i jajka

Smarowidło z pieczonego kurczaka i jajka

Smarowidło z pieczonego kurczaka i jajka

Składniki:
1 pieczone udko z kurczaka
1 jajko ugotowane na twardo
mała cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
pieprz czarny, świeżo zmielony
kopiasta łyżeczka jogurtu typu greckiego
kopiasta łyżeczka dobrego majonezu

Przygotowanie:
Z udka kurczaka ściągnij skórę i odłóż na bok (możesz też ją zjeść, jeśli lubisz :)).
Mięso obierz od kości i pokrój na mniejsze kawałki.
Wrzuć do kielicha do blendowania lub innego naczynia do tego przeznaczonego.
Jajko obierz ze skorupek, pokrój na mniejsze kawałki i dorzuć do mięsa.
Cebulę obierz posiekaj i dołóż do kielicha blendującego.

Dodaj jogurt i majonez.
Blenduj razem na w miarę gładką masę.
Dodaj szczypior, pieprz i ewentualnie trochę soli.
Wymieszaj razem.
Podawaj z pieczywem. Smacznego :).

 

Smarowidło z pieczonego kurczaka
Smarowidło z pieczonego kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *