Pikantna pasta z wędzonej makreli

Pikantna pasta z wędzonej makreli

Składniki:
średniej wielkości wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
mała żółta cebula
2 łyżki lutenicy lub ajwaru
1/2 łyżeczki ostrej adżiki lub innego ulubionego ostrego sosu
pieprz do smaku

Przygotowanie:
Makrelę obierz z ości, porozrywaj na małe kawałki i przełóż do miski.
Ucieraj rybę widelcem usuwając ewentualne ości.
Jajka obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Przełóż do ryby.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Dodaj do miski.
Dołóż pieprz, ajwar i adżikę.
Całość dokładnie wymieszaj.
Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego :).

Pikantna pasta z wędzonej makreli



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *