Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego

Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego

Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego

Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego

Składniki na małą miseczkę:
100 g dobrej, najlepiej ulubionej kiełbasy
średniej wielkości ogórek konserwowy + do podania
mała cebula lub połówka większej
2 ząbki czosnku
pieprz kolorowy
szczypior
łyżka musztardy sarepskiej
ulubione pieczywo
rzodkiewka do podania

Przygotowanie:
Z kiełbasy ściągnij skórę i pokrój ją w plasterki.
Ogórka również obierz lub nie i pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Szczypior umyj, osusz i posiekaj tyle, by było dwie łyżki.
Rzodkiewkę umyj, osusz i pokrój w plasterki.
Kiełbasę, cebulę, czosnek, posiekany ogórek i musztardę włóż do kielicha blendera i zmiksuj na w miarę gładką pastę.
Dopraw do smaku kolorowym pieprzem, dodaj szczypiorek i dokładnie wymieszaj.
Nakładaj pastę na pieczywo i obłóż plastrami rzodkiewki.
Podawaj z ogórkami do zagryzania. Smacznego :).

Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego
Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *