Pasta śledziowo jajeczna

Pasta śledziowo jajeczna z żółtym serem

Pasta śledziowo jajeczna z żółtym serem

Składniki:
3 jajka
3 płaty śledziowe ala matjas, 250 g (ja wykorzystałam takie paczkowane sprawdzonej, dobrej firmy, które porządnie wypłukałam z oleju. Nie wymagają już moczenia)
30 g dobrego żółtego sera
średnia cebula, może być czerwona, ja dałam zwykłą
kopiasta łyżeczka kwaśnej śmietany
łyżka dobrego majonezu
łyżeczka musztardy, może być sarepska
dużo świeżo zmielonego pieprzu
natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
Śledzie wymocz w wodzie lub mleku, aż będą odpowiednio słone lub przygotuj pastę ze śledzi paczkowanych.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, a następnie zetrzyj na grubych oczkach tarki.
Żółty ser również zetrzyj na tarce.
Cebulę obierz i posiekaj.
Śledzie pokrój w małą kostkę.
Wszystkie składniki przełóż do miski.
Dodaj śmietanę, musztardę, majonez oraz pieprz.
Dokładnie wymieszaj.
Zjadaj z ulubionym pieczywem.
Kromki udekoruj natką pietruszki. Smacznego :).

Pasta śledziowo jajeczna
Pasta śledziowo jajeczna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *