Pasta jajeczna z awokado i chrzanem

Pasta jajeczna z awokado i chrzanem

Pasta jajeczna z awokado i chrzanem

Składniki na kilka kromek:
dojrzałe awokado (czarne)
2 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek
sok z cytryny
2 łyżeczki dobrej jakości chrzanu ze słoika lub płaska łyżeczka świeżo startego
sól
pieprz

Przygotowanie:
Jajka możesz ugotować poprzedniego dnia, wówczas pastę zrobisz błyskawicznie.
Awokado obierz, wyjmij pestkę, a miąższ przełóż do miseczki.
Rozgnieć widelcem awokado i spryskaj sokiem z cytryny (około łyżeczki soku).
Jajka obierz ze skorupek i opłucz pod bieżącą wodą.
Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub jeśli nie chcesz brudzić tarki, to pokrój na plastry i rozgnieć widelcem.
Dodaj do awokado.
Dołóż chrzan, dopraw solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj.
Szczypior opłucz, drobno posiekaj i albo wmieszaj w pastę, albo posyp kromki chleba posmarowane pastą. Smacznego :).

Pasta jajeczna z awokado
Pasta jajeczna z awokado

Awokado

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *