Jogurt grecki z płatkami jaglanymi, śliwką i brzoskwinią

Jogurt grecki z płatkami jaglanymi, śliwką i brzoskwinią

Jogurt grecki z płatkami jaglanymi, śliwką i brzoskwinią

Składniki na 1 porcję:
1/2 opakowania naturalnego jogurtu greckiego lub bałkańskiego
1 śliwka lub 2 mniejsze
1/2 brzoskwini ufo
łyżka płatków jaglanych
łyżeczka miodu
4 migdały
1/2 łyżeczki nasion konopi

Przygotowanie:
Migdały zalej wrzątkiem. Odczekaj minutę, przelej zimną wodą i ściągnij z nich skórę, a następnie grubo posiekaj. Odłóż na bok.
Śliwkę i brzoskwinię obierz ze skóry i pokrój na małe kawałki.
Do miseczki przełóż jogurt, dodaj pokrojone owoce, miód i płatki jaglane. 
Starannie wymieszaj. 
Posyp migdałami oraz nasionami konopi. Smacznego :).

Jogurt grecki z płatkami jaglanymi
Jogurt grecki z płatkami jaglanymi

Zdecydowanie za rzadko jadam śniadania tego typu. Może dlatego, że potrzeba troszkę czasu na ich przygotowanie, a rano człowiek się spieszy do pracy. W tym roku szkolnym będę pracować najwcześniej od godziny 8 – mej, więc może rano będę mieć więcej czasu na przygotowanie pożywnego śniadanka. Jeszcze nie znam dokładnie harmonogramu godzin, ale prawie na pewno trzy razy w tygodniu będę pracować od 8-ej do 15 -tej w związku z czym, mój kochany mąż kupił mi termos, żebym sobie brała jakiś ciepły posiłek ze sobą. I pomysł mi się bardzo spodobał, zwłaszcza że ja uwielbiam zupy. I już zaplanowałam, że wieczorem będę gotować zupkę, rano ją zagrzeję, dam do termosu i w przedszkolu jak dzieci będą jeść obiad, to ja swoją zupę :).

Zobacz również przepis na malinową owsiankę:
http://www.wielosmaki.pl/category/przepisy/sniadania/page/2/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *