Grzanki z serem i salsą pomidorową

Grzanki z serem, z anchois, kaparami i salsą pomidorową

Grzanki z serem i salsą pomidorową

Składniki: (dla 2 osób)
bułka pokrojona na kromeczki
kilka pomidorków koktajlowych
kilka kaparów
dwa filety anchois
kilka plasterków żółtego sera

Przygotowanie:
Zacznij od zrobienia salsy. Pokrój drobno pomidorki, kapary, anchois i dokładnie wymieszaj. Często się zdarza, że pomidory mają w sobie dużo soku, jeśli Twoje też są zbyt mokre przełóż salsę na małe sitko, niech obcieknie. W tym czasie rozgrzej patelnię grillową (możesz to zrobić na zwykłej patelni, ale wtedy musisz dodać tłuszcz) ułóż na niej kromeczki bułki i poczekaj aż się ładnie zarumienią. Odwróć na drugą stronę , a na wierzchu połóż ser. Zdejmij z ognia jeśli ser już się zaczął topić i udekoruj pomidorową salsą. Zjadaj gorące. Smacznego:).

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *