Chrzanowe smarowidło do chleba

Chrzanowe smarowidło do chleba z szynką i jajem

Chrzanowe smarowidło do chleba z szynką i jajem

Chrzanowe smarowidło do chleba z szynką i jajem

Składniki dla 2 osób:
duża bułka dobrej jakości
4 duże plasterki dobrej szynki z tłuszczykiem
1 jajko ugotowane na twardo
2 kopiaste łyżki miękkiego serka chrzanowego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
pieprz do smaku
ogórki konserwowe lub sałatka szwedzka – do podania

Przygotowanie:
Szynkę pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do kielicha, w którym blendujesz.
Jajko posiekaj i dorzuć do szynki wraz z serkiem chrzanowym.
Zblenduj, ale niezbyt starannie, fajniej będzie jak zostanie troszkę wyczuwalnych kawałków szynki, czy jajka.
Przełóż zawartość do miseczki, dodaj szczypiorek i dopraw do smaku pieprzem.
Wymieszaj wszystko razem.

Bułkę pokrój na dość grube kromki, posmaruj pastą.
Podawaj z ogórkami. Smacznego :).

Chrzanowe smarowidło do chleba
Chrzanowe smarowidło do chleba

Smarowidła, pasty, musy do chleba…zwał jak zwał, ale jedno jest niezmienne  – smakują pysznie i prawie wszyscy je lubią.

Zobacz również przepis na smarowidło do pieczywa z tuńczykiem z puszki:
http://www.wielosmaki.pl/przepisy/sniadania/salatka-z-tunczykiem-do-chleba/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *