Surówka z czerwonej kapusty – dodatek do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty – dodatek do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty
Poszatkowana kapusta

Składniki dla 4 osób:
1/2 małej czerwonej kapusty
1/2 średniej cebuli
1/2 soczystego jabłka
1/2 małej marchewki
pieprz
sok z cytryny
cukier (u nas ksylitol)
oliwa
sól

Przygotowanie:
Kapustę równo poszatkuj, przełóż do miseczki i posól. Odstaw na 1/2 godziny, po upływie tego czasu ugniataj dość intensywnie łyżką albo wyciskaj ręką. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a jabłko na grubych oczkach, cebulę drobno posiekaj.

Surówka z czerwonej kapusty
Dodane warzywa

Dodaj warzywa do kapusty, skrop łyżeczką soku z cytryny, dodaj sporo pieprzu, cukier do smaku i łyżkę oliwy. Starannie wymieszaj i podawaj. Smacznego :).

Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *