Sałatka z camembertem

Sałatka z camembertem i pestkami granatu

Sałatka z camembertem i pestkami granatu

Sałatka z camembertem i pestkami granatu

Składniki dla 2 osób:
2 garści mieszanki sałat z rukolą
pestki z połowy średniego granatu
1/2 krążka sera camembert
4 czereśniowe pomidorki koktajlowe
2 łyżeczki prażonej mieszanki ziaren
łyżeczka miodu
łyżeczka musztardy dijon
2 łyżeczki oliwy extra virgine
łyżeczka octu balsamicznego
szczypta soli
szczypta pieprzu

Sałatka z camembertem
Sałatka 

 

Przygotowanie:
Umytą i wysuszoną sałatę rozłóż na talerze. Granata przekrój na pół i za pomocą łyżeczki wyskrob pestki, oczyść z białych błonek. Camembert pokrój w kliny, a pomidorki sparz, obierz ze skórek i pokrój w ćwiartki. Rozkładaj na sałacie ser, pomidorki i pestki granatu. Posyp ulubionymi prażonymi ziarnami. Przygotuj sos. Połącz ze sobą miód, musztardę, oliwę, ocet balsamiczny oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, polej sosem sałatkę. Smacznego :).

Sałatka z camembertem
Sałatka z camembertem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *