Marchewka na ostro – dodatek do obiadu

Marchewka na ostro – dodatek do obiadu

Marchewka na ostro – dodatek do obiadu

Składniki dla 2 osób:
2 średniej wielkości marchewki
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki octu winnego
1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki płatków chili
szczypta soli
oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Marchewkę wyszoruj, obierz i pokrój julienne, najlepiej przy pomocy obieraczki.
Czosnek obierz i posiekaj grubo.
W rondlu lub na głębszej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek.
Przesmażaj przez 2-3 minuty, a następnie dodaj marchew.
Podlej wodą (około 1/2 szklanki) i duś aż marchewka zacznie mięknąć.
Dodaj ocet, cukier, płatki chili i sól.
Duś razem jeszcze chwilkę.
Finalnie marchewka ma być chrupiąca.
Podawaj jako dodatek do obiadu lub jako lekką przekąskę, czy kolację. Smacznego :).

Marchewka na ostro
Marchewka 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *