Wytrawne babeczki z sałatką jajeczno łososiową

Wytrawne babeczki z sałatką jajeczno łososiową

Składniki na 10 mini babeczek:
10 gotowych korpusów wytrawnych babeczek lub upieczonych z ciasta kruchego
3 ugotowane na twardo jajka z wolnego wybiegu
100 g wędzonego na zimno łososia w plastrach
średnia szalotka
kilka gałązek koperku – do dekoracji
czarny kawior – do dekoracji
sól himalajska – opcjonalnie (łosoś, kawior i majonez są słone, ja nie dodawałam soli)
pieprz kolorowy
kopiasta łyżka majonezu dobrej jakości

Przygotowanie:
Jajka obierz, opłucz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.
1/3 łososia odłóż do dekoracji, a pozostały drobno posiekaj i połącz z jajkiem.
Szalotkę obierz i posiekaj podobnie jak łososia.
Całość dopraw pieprzem i wymieszaj z majonezem.
Małą łyżeczką nakładaj sałatkę do korpusów babeczek.
Z odłożonego łososia odkrawaj paseczki i dekoruj babeczki.
Z opłukanego i osuszonego koperku oderwij malutkie gałązki i układaj na babeczkach.
Całość ozdób czarnym kawiorem i podawaj. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *