Hot dogi z tortilli

Hot dogi z tortilli z cienką białą kiełbaską

Hot dogi z tortilli z cienką białą kiełbaską

Hot dogi z tortilli z cienką białą kiełbaską

Składniki na 4 hot dogi:
4 małe tortille
4 cienkie białe kiełbaski (oczywiście mogą być też parówki, frankfurterki, czy też lubiane przez Ciebie kiełbaski śniadaniowe)
2 surowe jajka
2 łyżki mąki kukurydzianej (mąkę dodawaj stopniowo, ciasto powinno mieć konsystencję śmietany, może zatem u Ciebie wyjść troszkę mniej lub więcej)
sól
2 łyżki startego parmezanu
plaster dowolnego żółtego sera

Przygotowanie:
Jajka wyszoruj i wbij do pojemnika, w którym miksujesz.
Dodawaj mąkę i miksuj ze sporą szczyptą soli.
Posmaruj tortille, ale zostaw suche brzegi.
Na sosie połóż kiełbaskę i posyp startym parmezanem.
Zwijaj tortillę w rulonik tak jak naleśniki.
Plaster żółtego sera pokrój na 4 paski.
Układaj po jednym na każdej zrolowanej tortilli.
Hot dogi ułóż w naczyniu żaroodpornym lub w silikonowej foremce do pieczenia.
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Podawaj z ulubionym sosem.Smacznego :).

Hot dogi z tortilli
Hot dogi z tortilli

Zobacz również przepis na bardziej klasyczny sposób na podanie tortilli:
http://www.wielosmaki.pl/przepisy/przekaski/tortilla/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *