Ptasie mleczko z galaretką i wiśniami

Ptasie mleczko z galaretką i wiśniami

Ptasie mleczko z galaretką i wiśniami

Składniki na 6 porcji:
1 opakowanie śnieżki
galaretka wiśniowa
galaretka brzoskwiniowa
10 – 15 wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych
łyżka cukru pudru
100 ml śmietanki 30 %

Przygotowanie:
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 1,5 szklanki wody i pozostaw do ostudzenia.
Z powodzeniem możesz to zrobić dzień wcześniej.
Wiśnie pokrój na połówki lub ćwiartki, dodaj łyżkę cukru pudru i starannie wymieszaj.
Galaretkę wiśniową rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody i pozostaw do ostudzenia.
Gdy galaretka wiśniowa się wystudzi ubij śnieżkę ze śmietaną.
Dodaj galaretkę wiśniową i jeszcze chwilkę razem ubijaj, aż galaretka połączy się dobrze z masą śmietanową.
Galaretkę brzoskwiniową pokrój w kostkę i dodaj do masy.
Dorzuć również wiśnie.
Wszystkie składniki wymieszaj łyżką.
Masę przełóż do formy i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
Możesz dowolnie udekorować.
Ja dekorowałam kostkami ptasiego mleczka, czekoladą i listkami melisy. Smacznego :).

Ptasie mleczko z galaretką
Ptasie mleczko z galaretką

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *