Mus winogronowy z podłużnymi biszkoptami

Mus winogronowy z podłużnymi biszkoptami

Mus winogronowy z podłużnymi biszkoptami

Składniki na 6 porcji:
2 galaretki zielone
puszka niskotłuszczowego niesłodzonego mleka skondensowanego
6 podłużnych biszkoptów
kiść winogron bezpestkowych
garstka płatków migdałowych

Przygotowanie:
Galaretki rozpuść w trzech szklankach wrzątku. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia, następnie odstaw do schłodzenia i lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę miksuj, aż powstanie pianka. Teraz cały czas miksując wlewaj małym strumieniem mleko i jeszcze przez chwilkę mieszaj. Odstaw na bok. Przygotuj pucharki i do każdego włóż połamany na trzy części biszkopt, kilka świeżych owoców winogron. Zalej musem. Biszkopt powinien wypłynąć. Odstaw do całkowitego zastygnięcia. Na rozgrzanej suchej patelni upraż płatki migdałowe i udekoruj nimi deser. Na wierzch możesz też położyć kilka winogron. Mus winogronowy z podłużnymi biszkoptami jest gotowy. Smacznego 🙂

Mus winogronowy z podłużnymi biszkoptami

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *