Lekki deser kokosowo morelowy

Lekki deser kokosowo morelowy

Lekki deser kokosowo morelowy

Składniki na 4 porcje:
250 ml mleka kokosowego
jedna galaretka krystaliczna
galaretka cytrynowa
cztery duże morele
100 g dojrzałych malin

 Przygotowanie:
Mleko kokosowe włóż na kilka godzin do lodówki.
Przygotuj galaretkę krystaliczną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Rozlej do pucharków i pozostaw do wystudzenia.
Maliny umyj i dodaj do galaretki.
Włóż do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Galaretkę cytrynową rozpuść w jednej trzeciej wody podanej na opakowaniu ( około 160 ml). 
Pozostaw do ostudzenia. 
Morele Umyj obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Przełóż do kielicha blendera i dodaj mleko kokosowe. 
Zmiksuj na jednolitą masę.
Dodaj przestudzoną cytrynową galaretkę i dokładnie wymieszaj. 
Rozlewaj na zastygniętą galaretkę krystaliczną i pozostaw do stężenia.  Udekoruj i Podawaj. Smacznego :).

Lekki deser kokosowo morelowy

Nie jestem wielką fanką słodyczy, ale takie lekkie desery, w których w dodatku są owoce bardzo lubię i robię zwłaszcza, gdy odwiedzają nas dzieci. Ten dzisiejszy zrobiłam dla mojej córeczki i jej wspaniałego męża :).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *