Masło z awokado z czosnkiem i tahini

Masło z awokado z czosnkiem i tahini

Masło z awokado z czosnkiem i tahini

Składniki na małą miseczkę masła:
2 dojrzałe owoce awokado
4 łyżeczki tahini
1 łyżka oliwy
3-4 ząbki czosnku
2 szczypty soli
łyżeczka soku z limonki lub z cytryny

Przygotowanie:
Awokado obierz ze skórki i oddziel od pestki.
Miąższ pokrój na niewielkie kawałki i wrzuć do pojemnika do blendowania lub zwyczajnie rozgnieć widelcem.
Skrop sokiem z limonki.
Czosnek obierz ze skórki i drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę, dodaj do awokado.
Dodaj tahini i wymieszaj. 
Powoli dodawaj oliwę, być może nie potrzebna będzie cała łyżka. 
Miksuj do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji masła.
Dodaj sól do smaku. 
Jeszcze przez chwilkę mieszaj i podawaj. Smacznego :).

Masło z awokado
Masło z awokado

1 thought on “Masło z awokado z czosnkiem i tahini”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *