Skrzydełka słodko - pikantne

Skrzydełka słodko – pikantne

Składniki dla 2 osób:
6 skrzydełek
150 ml keczupu
100 ml octu jabłkowego
2 łyżki cukru trzcinowego
łyżeczka startego imbiru
1,5 łyżki sosu chili
łyżka sosu Worcestershire
łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki mielonego kuminu
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie:
Każde skrzydełko pokrój na 3 części.
Końcówki odrzuć lub wykorzystaj do przygotowania bulionu.
Pozostałe składniki wymieszaj w sporej misce.
Dodaj skrzydełka i starannie wymieszaj.
Powinny być dokładnie obtoczone w marynacie.
Wstaw do lodówki na godzinę.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni z termoobiegiem.
Skrzydełka ułóż na blasze lub w foremce tak by się nie stykały ze sobą.
Piecz około 50 minut.
W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Smacznego 🙂

Skrzydełka słodko – pikantne




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *