Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie

Składniki dla 8 osób:
3 polędwiczki wieprzowe
plaster boczku surowego
2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
2 łyżeczki musztardy
łyżka miodu
łyżka sosu rybnego
łyżeczka octu balsamicznego
łyżeczka majeranku
łyżka woda
łyżeczka słodkiej papryki
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
1/4 szklanki czerwonego półwytrawnego wina

Przygotowanie:
Przygotuj marynatę. Sos sojowy, sos rybny połącz z musztardą, miodem, octem balsamicznym, półwytrawnym winem, majerankiem, wodą, słodką papryką, czosnkiem i pieprzem. Do marynaty włóż polędwiczki i boczek. Przykryj i odstaw na całą noc do lodówki. Teraz przepleć boczek z polędwiczkami, zepnij patyczkami do szaszłyków. Włóż do rękawa do pieczenia, dodaj zalewę do środka. Piecz przez 20 minut w temperaturze 220 stopni a potem 1,5 do 2 godzin w 180 stopniach. Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie są gotowe. Smacznego :).

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *