Polędwiczki drobiowe w sosie z białego wina i sera camembert

Polędwiczki drobiowe w sosie z białego wina i sera camembert

Polędwiczki drobiowe
Ziemniaki vitelotte

Składniki dla 2 osób:
4 polędwiczki drobiowe
2 duże pieczarki
1/2 szklanki wina
1/4 kostki bulionu na włoszczyźnie
1/2 obranego camemberta
mąka krupczatka
sól
pieprz
masło klarowane

Przygotowanie:
Pieczarki obierz i pokrój w półplastry. Polędwiczki oprósz solą, pieprzem i obtocz w mące krupczatce. Do rondla wlej wino, dodaj kostkę bulionową i camembert obrany ze skórki. W tym czasie rozgrzej na patelni masło klarowane wrzuć pieczarki i kurczaka, smaż na dużym ogniu. Po kilku minutach kurczaka przełóż do sosu, a pieczarki smaż aż staną się złote. Gdy uzyskają oczekiwany kolor przełóż do sosu. Wszystko razem poduś 2-3 minuty, jeśli chcesz uzyskać więcej sosu możesz dodać trochę jogurtu naturalnego. Smacznego :).

Polędwiczki drobiowe
Polędwiczki drobiowe

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *