Przeskocz do treści
WIELOSMAKI
Blog kulinarny
Strona główna
Kontakt
Kontakt
Ciekawostki
Porady
Zupy
Zupa dyniowa z krewetkami
Zupa porowa z groszkiem
Zupa grzybowa z bekonem
Krem z kalafiora z grzankami
Zupa z brukselki podana z makaronem
Kapuśniak z kiełbasą wiejską
Orientalny rosół z kurczaka
Słodko ostra zupa kokosowa z krewetkami
Wegetariański żurek na podgrzybkach
Rassolnik w wersji wege
Zupa z żółtych warzyw
Zupa buraczana z fasolką szparagową
Wegańska zupa z soczewicy i kalafiora
Zielona zupa jarzynowa
Zupa paprykowa z pomarańczą
Krem szparagowy z bazyliowym pesto
Kurkowa zupa z batatem
Chłodnik truskawkowy z makaronem
Orzeźwiająca zupa koperkowa z pomidorem
Krem szparagowy z białymi warzywami
Salmorejo, czyli hiszpański chłodnik
Lekko pikantna zupa kokosowa
Zupa z jarmużu podana z prażoną cieciorką
Zupa z tortillą i awokado
Węgierska zupa gulaszowa
Zupa z rybą w stylu węgierskim
Kremowa zupa z batata
Zupa szczawiowa z kozim serkiem
Pożywna zupa z białą kaszą gryczaną
Zupa fasolowa z Toskanii
Zupa kalafiorowa inaczej
Tajska zupa z pazurem
Zupa z czerwonych warzyw
Botwinka z jaśkiem
Krupnik z podrobami
Kremowa brokułowa z fetą
Zupa z szynki, danie kuchni staropolskiej
Harira, marokańska postna zupa
Tradycyjny barszcz ukraiński
Zielona zupa z cukinii i szpinaku
Bob czorba, czyli fasolówka w wydaniu bałkańskim
Wegetariańska zupa czosnkowa
Lekka zupa rybna z mango i szpinakiem
Lekko pikantna kremowa zupa z czerwonej soczewicy
Czysty rosół po żydowsku
Lekka ogórkowa z ryżowymi pulpetami
Kremowa zupa porowa z wędzonym pstrągiem
Pieczarkowa ze szczypiorkiem
Lekki kapuśniak z ciecierzycą
Bulion grzybowy
Zupa z fenkułu i fasolki szparagowej
Rosół z kaczki i wołowiny
Barszcz czerwony z uszkami z indyka i fasoli
Zupa buraczkowa z fasolą i zakwasem
Czosnkowa z ziemniakami i czarnuszką
Zupa marchewkowa z ciecierzycą, danie kuchni arabskiej
Lekka zupa z brukselki i kalarepy podana z łazankami
Chłopska kartoflanka z pieczarkami
Lekki rosołek z groszkiem i lanymi kluseczkami
Tradycyjna zupa ogórkowa z ziemniakami
Paprykowa zupa z soczewicą i chorizo
Solanka, tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej
Włoski kapuśniak z grochem łuskanym
Złocista zupa z pora i pietruszki podana z ziemniakami
Tradycyjna zupa z grzybów leśnych
Zupa chrzanowa z kiełbasą i ziemniakami
Zupa orientalna z grzybami leśnymi i makaronem
Biały barszcz inaczej, podany z makaronem
Pożywna zupa z czerwoną soczewicą i komosą ryżową
Zupa dyniowa pachnąca pomarańczą
Zupa fasolowa z pomidorami szynką
Pyszny bulion warzywny z suszonymi grzybami
Szybka grochówka z boczkiem i grzankami z ciabaty
Zupa z brązowej soczewicy, pieczarek i makaronu
Zupa marchewkowa z kalafiorem i gorgonzolą
Zupa ziemniaczana w stylu włoskim
Wariacje na temat halaszle, węgierskiej zupy rybnej
Zupa z czerwonej soczewicy z pomidorkami koktajlowymi
Kapuśniak z czerwoną soczewicą i pomidorem
Bulion rybny z karpia podany z grzankami
Krupnik z podrobami i kaszą pęczak
Zupa wiśniowa, czyli węgierski myggyleves
Zupa jogurtowa z miętą, danie kuchni tureckiej
Zupa kukurydziana z kiełbasą chorizo i chili
Kremowa zupa z kurek i ziemniaków
Gazpacho a la Nelia, pyszny chłodnik pomidorowy
Tradycyjna zupa szczawiowa podana z jajkiem
Zupa z rzodkiewki z porem podana na ciepło
Francuska zupa cebulowa z gorgonzolą i grzankami
Żółta zupa z fasolką szparagową i papryką
Wegańska pomidorowa z czerwoną soczewicą
Zupa w stylu azjatyckim na bazie rodzimego rosołu
Kremowa zupa z pora podana z udźcem indyka
Kapuśniak z frankfurterkami i suszonymi pomidorami
Wegetariańska pomidorówka z gorgonzolą
Lekka zupa jarzynowa z pieczarkami i lutenicą
Zupa z podgrzybków z makaronem nitki
Ostro słodka zupa marchewkowa z dynią
Bulion z pulpecikami rybnymi z natką pietruszki
Zupa z ogórków małosolnych podana z ryżem jaśminowym
Wegańska zupa pomidorowa podana z cieciorką
Wegańska zupa z bobu i szpinaku baby
Cappuccino szparagowe wg przepisu Marty Dymek
Chłodnik z botwinki i malin z sokiem z limonki
Kapuśniak z młodej kapusty z boczniakami
Lekka zupa z boczniakami i komosą ryżową
Moja minestrone z pomidorami malinowymi
Kremowa zupa z dyni z pastą curry i batatem
Lekko pikantny krem z kalafiora z gorgonzolą
Zupa chrzanowa na bulionie drobiowym
Ucha, tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej
Francuska zupa rybna z krewetkami
Zupa ze szparagów i groszku z mlekiem kokosowym
Żurek z grzybami leśnymi i tłuczonymi ziemniakami
Hiszpańska zupa czosnkowa z chorizo
Zupa z fasolką i papryką podana z makaronem
Staropolska polewka z wątróbką i grzybami leśnymi
Zupa gołąbkowa z filetem z kurczaka
Kolorowa jarzynowa, czyli minestrone po mojemu
Żurek na wędzonym żeberku podany z jajkiem
Grochówka w stylu arabskim
Zupa z czerwoną soczewicą i szpinakiem
Oberiba, czyli śląska zupa z kalarepki
Cebulowa zupa z selerem i pietruszką
Kapuśniak z młodej kapusty 2 z leśnymi grzybami
Kremowa zupa z groszkiem i jajkiem w koszulce
Krupnik, czyli moje wielkie zwycięstwo
Zupa szafranowa z małżami i rybą morską
Pikantna pomidorowa z tabasco i makaronem ryżowym
Zupa meksykańska z kiełbasą i czarną fasolą
Wegańska zupa gulaszowa z cieciorką
Aromatyczna zupa z suszonych grzybów pachnąca ziołami
Pikantna zupa azjatycka z krewetkami koktajlowymi
Jałowcowa kartoflanka z kiszoną kapustą
Słodko pikantny kapuśniak z salami
Bulion drobiowy ze szpinakiem i czosnkiem
Zupa jarzynowa z brukselką i jasiem
Zupa selerowa z boczkiem wędzonym i jabłkiem
Pikantna kartoflanka z papryką i imbirem
Litewski jasznik z fasolą i jajkami
Zupa koperkowa z pomidorami koktajlowymi
Azjatycka zupa z kiełkami fasoli i grzybami shitake
Zupa z ziarnami soi, warzywami i lutenicą
Zupa selerowa z ryżem gotowana na bulionie
Kremowa zupa z kasztanów z mleczkiem kokosowym
Kukurydziana zupa z cheddarem i cukinią
Zupa z fasolą jaś i pomidorami z puszki
Zabielana zupa kalafiorowa z papryką i imbirem
Zupa ogórkowa z kaszą gryczaną i szynką szwarcwaldzką
Ostra zupa kokosowa z piersią kurczaka
Tajska zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Zielona zupa z brokułem, brukselką i fasolą mung
Zupa pomidorowa z nutką imbiru i sokiem jabłkowym
Flaczki wołowe po zamojsku z warzywami
Zupa ze szpinakiem, papryką i ciecierzycą
Pikantna zupa w stylu meksykańskim z kukurydzą
Zupa z czarnej rzepy podana z makaronem
Zupa rybna z paluszkami surimi i papryczkami chili
Zupa jarzynowa-2 z brukselką i fasolką szparagową
Lekko pikantna zupa pomidorowa z fasolą jaś
Zupa koperkowa z ziemniakami, oregano i tymiankiem
Zupa dahl z zieloną soczewicą – danie kuchni indyjskiej
Wykwintna zupa chrzanowa z chipsami z szynki
Biały barszczyk przyrządzony na króliku
Zupa chińska z pieczarkami i kapustą pekińską
Zupa z kalarepki gruszki i pora ze śmietaną
Zupa kalafiorowa z zielonym groszkiem
Zupa z selera i czerwonej soczewicy w postaci kremu
Kapuśniak z białej kapusty pachnący leśnymi grzybami
Słodko pikantna zupa z groszkiem i chili
Zupa krewetkowa z fasolą mung i mleczkiem kokosowym
Zabielana zupa pieczarkowa z makaronem
Zupa z patisonem, żółtą i czerwoną papryką
Toskańska zupa z bakłażanem i cukinią
Zupa serowo koperkowa z ziemniakiem
Serbska czorba, danie z fasolką i kiszoną kapustą
Zupa z grzybami mun, kurczakiem i bambusem
Zupa z zieloną fasolką szparagową pachnąca ziołami
Zupa z białej rzodkwi pachnąca świeżymi ziołami
Zupa z fasolki szparagowej i kukurydzy konserwowej
Kartoflanka podana z chipsami z wędzonego boczku
Kremowa zupa z białej papryki pachnąca ziołami
Żurek fit podany z łososiem wędzonym na zimno
Zupa koperkowa podana z kluseczkami z wątróbki
Zupa rybna curry pachnąca pomidorami
Zuppa Pavese, czyli włoska zupa z Pawii
Bulion warzywno drobiowy z lubczykiem suszonym
Lekka kremowa zupa cukiniowo koperkowa z ziemniakami
Lekka zupa pieczarkowa z grzybami suszonymi
Pikantna zupa śródziemnomorska z harisą
Lekka zupa z cieciorki i fasolki szparagowej
Zupa cebulowa podana z mozzarellą
Klasyczna zupa pomidorowa ze świeżą bazylią
Lekka zupa paprykowa z czerwoną soczewicą
Kremowa zupa brokułowo czosnkowa
Zupa jarzynowa lekko pikantna podana trochę inaczej
Lekka zupa fasolowa z aromatem ziół
Zupa z kurek z marchewką i natką pietruszki
Lekka zupa z młodym groszkiem i ziemniakami
Chołodziec litewski, zwany również chłodnikiem litewskim
Tajska zupa z mlekiem kokosowym wg Agnieszki Maciąg
Pomidorówka z czarną fasolką i papryką
Pikantna zupa z chorizo i czerwoną soczewicą
Vichyssoise – francuski chłodnik z grzankami
Kremowa zupa z pora i jabłka podana z grzanką
Zupełnie inna zupa czosnkowa z grzankami
Kremowa zupa marchewkowa z imbirem i gorgonzolą
Zupa botwinkowa wg przepisu mojej siostry
Zupa z fasoli mung z papryczką jalapeno
Rybna zupa z limandą i warzywami
Zupa ze świeżych ogórków pachnąca koperkiem
Zupa pieczarkowa z ziołami i makaronem
Kremowa zupa szczawiowa z żółtkami i kremówką
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorem i tymiankiem
Kremowa zupa z kalarepki podana z grzankami
Lekka zupa z cukinii, pachnąca tymiankiem i bazylią
Kremowa zupa z białych szparagów
Meksykańska zupa z kurczakiem, fasolą i kukurydzą
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy
Azjatycka zupa rybna z krewetkami
Zupa orientalna z makaronem wonton
Wiosenna botwinka z jajkiem oraz kleksem z jogurtu
Azjatycki bulion z grzybami shitake i kurczakiem
Zupa koperkowo porowa podana z lanym ciastem
Zupa krewetkowa z chili i mleczkiem kokosowym
Lekka zupa tymiankowa z maślakami i fasolą jaś
Kremowa zupa z boczniakami podana z makaronem
Zupa z kapusty włoskiej, suszonych pomidorów i papryki
Meksykańska zupa z czarną fasolą i udźcem z kurczaka
Włoska zupa z kurkami i suszonymi na słońcu pomidorami
Rosół wołowy z myślą o sztuce…mięsa
Zupa z soczewicy i papryki na orientalną nutę
Zupa warzywna, czyli przegląd lodówki
Zupa z leśnych grzybów podana z makaronem
Pikantna zupa pomidorowa z mozzarellą, bazylią i szałwią
Zupa mojej siostry. Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem.
Rosół z kury z suszonymi grzybami leśnymi
Zupa z cukinii, kalarepy i białej fasoli, ze świeżą bazylią
Słodko-kwaśna i pikantna azjatycka zupa rybna
Rosół z kaczki podany z uszkami z mięsem
Zupa z zieloną soczewicą, kapustą włoską i ajwarem
Zupa grochowa na wędzonce z ziemniaczkami i majerankiem
Słodko kwaśna zupa orientalna z shitake i pak choi
Zupa pomidorowa pachnąca bazylią z makaronem orzo
Zupa chrzanowa na wędzonce podawana z jajkiem
Azjatycka zupa z pak choi, imbirem i schabem
Zupa czosnkowa z roztrzepanym jajem i grzankami
Zupa z zielonego groszku ze świeżym koperkiem
Kapuśniak z kiszonej kapusty i suszonych grzybów
Zupa z owoców morza, szybka, łatwa i ostra
Pożywna zupa z boczniaków oraz kurczaka
Kremowa zupa z selera korzeniowego
Krem z kalarepki na bulionie warzywnym
Zupa paprykowa z kiełbasą chorizo
Krem z kalafiora z serem gorgonzola oraz bazylią
Lekka zupa śródziemnomorska z cukinią
Zupa ziemniaczano-porowa z kiełbaskami peperoni
Zupa z cieciorki z kabanosem wieprzowym
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym
Rosół z kaczki, wołowiny i kurczaka z dodatkiem lubczyku
Zupa pieczarkowa z chipsami z boczku wędzonego
Zupa ziemniaczana z chipsem z boczku
Zupa grzybowa z suszonymi maślakami i podgrzybkami
Krem z jarmużu mrożonego na rosołku
Sałatki i surówki
Buraczki obiadowe inaczej
Sałatka z ciecierzycy i pomidorków
Sałatka ziemniaczana z bazyliowym pesto
Młoda kapusta z pomidorami
Ogórki dla koneserów
Sałatka szopska
Śledzie w sosie jajeczno śmietanowym
Sałatka z łososia i ciecierzycy
Sałatka obiadowa z porem i kukurydzą
Sałata rzymska ze śmietaną
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Surówka obiadowa z porem, rzodkiewką i papryką
Czerwona kapusta na ciepło, moja ulubiona
Sałatka tabbouleh, danie kuchni arabskiej
Sałatka grecka z dojrzałymi pomidorami malinowymi
Sałatka owocowa z mango i cynamonem
Kalafior z sosem pomidorowym pachnącym ziołami
Jarzynka z kalarepki i marchewki – dodatek do obiadu
Sałatka owocowa z melonem i owocami sezonowymi
Caprese – prosta sałatka z południowych Włoch
Słodko ostra sałatka z arbuzem i roszponką
Fasolka szparagowa z woka z prażoną cebulką
Mizeria z cebulą i jogurtem naturalnym
Pikantna sałatka z bobu z chipsami z szynki
Sałatka z roszponki z wiśniową glazurą balsamico
Grillowany ser halloumi z truskawkowym sosem chili
Sałatka śledziowa z czarną fasolą i szarą renetą
Tatar ze śledzia 2 z suszonymi pomidorkami
Sałatka z roszponki i steku z kaczki
Wykwintna surówka z selera z orzechami włoskimi
Surówka z marchewki i mandarynki ze słodką śmietanką
Sałatka ze śledziem, groszkiem i natką pietruszki
Surówka obiadowa z porem i kiszonymi ogórkami
Buraczki w śmietanie z cebulką i czosnkiem
Cytrusowa sałatka z roszponką, lekka i aromatyczna
Śledzie z jabłkiem w sosie musztardowym
Szałot śląski, czyli sałatka ziemniaczna
Szpinak kiri hodi z mleczkiem kokosowym
Brukselka z płatkami migdałów i skórką z cytryny
Chińska surówka z białą kapustą i papryką
Wigilijna kapusta z jasiem i pieczarkami
Lekka sałatka z roszponki, mozzarelli i granatu
Zasmażana kapusta kiszona z cieciorką i pieczarkami
Gwiazdkowa sałatka śledziowa z sałatką szwedzką
Marchewka na ostro – dodatek do obiadu
Filety śledziowe z sałatką i musztardą francuską
Prosta sałatka z rukolą i wędzonym pstrągiem łososiowym
Sałatka z roszponki, pomarańczy i orzechów nerkowca
Sałatka z paluszkami surimi, ananasem i selerem
Sałatka owocowa z wiśniówką i miodem
Żółta fasolka szparagowa – dodatek do obiadu
Sałatka z dressingiem z granatu i jogurtu greckiego
Szpinak z kozim serem – dodatek do obiadu
Surówka z białej rzodkwi dosmaczona chrzanem
Sałatka obiadowa z sosem jogurtowo pietruszkowym
Kapusta włoska na ciepło – dodatek do drugiego dania
Surówka z ogórka małosolnego i białej kapusty
Surówka z kukurydzą, kapustą włoską i dymką
Surówka z kalarepy, marchewki i rzodkiewki
Sałatka z truskawek, rukoli oraz sera pleśniowego
Surówka z białej kapusty w stylu azjatyckim
Surówka z pak choi z prażonym sezamem
Sałatka z boczniakami, rukolą i ugotowanym jajkiem
Fagioli e tonno, czyli sałatka z białej fasoli z tuńczykiem
Buraczki na ciepło – dodatek do obiadu
Surówka z białej kapusty w stylu chińskim
Sałatka śledziowa z żurawiną suszoną, jajkiem i majonezem
Surówka z czerwonej kapusty – dodatek do obiadu
Sałatka z camembertem i pestkami granatu
Słodko ostra sałatka z pepperoni i truskawkami
Sałatka z młodych listków botwinki
Surówka z czarnej rzepy – dodatek do obiadu
Sałatka śledziowa pod tartym jajkiem
Surówka z włoskiej kapusty – dodatek do obiadu
Młoda kapusta z surowym, wędzonym boczkiem
Sałatka z wędzonym pstrągiem podawana na rukoli
Sałatka obiadowa z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewkami
Sałatka z rukoli, tuńczyka i czerwonej fasolki
Marchewka z groszkiem, pyszny dodatek do obiadu
Sałatka z grillowanym serem halloumi i prażonymi pestkami dyni i słonecznika
Warstwowa sałatka z kurczakiem i trzema sosami
Surówka z selera, jabłka oraz cząstek pomarańczy
Surówka z kiszonej kapusty i czerwonej cebuli
Sałatka makaronowa ze smażonymi pieczarkami
Ostro-słodka sałatka z kaki i prażonym sezamem
Sałatka z mozarellą, podana z sosem czosnkowym
Sałatka z czerwonej fasoli ze śledziem
Mix sałat z pestkami granatu oraz prażonym słonecznikiem
Marchewka z chrzanem i sokiem z limonki
Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą oraz papryką
Sałatka ze śledziem, ziemniakami oraz jajkiem
Mocno owocowa sałatka z biszkoptami i sezamem
Sałatka z roszponką i filecikami z pomarańczy
Sałatka śledziowa z buraczkami i ziemniakiem
Śniadania
Smarowidło z czerwonej soczewicy
Pasta z bobu do smarowania chleba
Szybka pasta z makreli w pomidorach
Wytrawne muffinki jajeczne
Prosta pasta pieczarkowa do pieczywa
Wegetariański paprykarz do chleba
Pasztet z soczewicy z żurawiną
Smarowidło z zielonego groszku
Twarożek śniadaniowy z czarnuszką
Omlet z kurkami i zielonym groszkiem
Pikantna pasta z wędzonej makreli
Ser gruziński, świetny do chaczapuri
Zfatit, czyli pyszny ser izraelski
Chleb typu greckiego
Wegański smalec z fasoli
Pasta śledziowo jajeczna z żółtym serem
Pasta krewetkowa z jajkami i majonezem
Ziołowe smarowidło z wędzonego pstrąga
Pasta z łososiem i kremowym serkiem
Pasta jajeczna z awokado i chrzanem
Sałatka śledziowa do chleba z serkiem śmietankowym
Smarowidło z szynki z marynowanymi grzybami
Pasta jajeczna w zdrowszej wersji
Pasta z kiełbasy i ogórka konserwowego
Zapiekanka z chleba podana z jajkiem sadzonym
Zapiekanki pieczarkowe z natką pietruszki i mozzarellą
Jajka zapiekane z szynką szwarcwaldzką
Smarowidło z dorsza z filecikami anchois
Chrzanowe smarowidło do chleba z szynką i jajem
Zapiekanka z ciabaty z szynką serrano
Omlet ze szparagami, boczkiem i gorgonzolą
Prosty sposób na bruschettę z pomidorami i mozzarellą
Zielone szparagi z łososiem wędzonym i piniolami
Jajka faszerowane szpinakiem, fetą i majonezem
Filet z kurczaka do chleba gotowany na parze
Pasta jajeczna w towarzystwie fety i bazylii
Szparagi z pancettą, mozzarellą i pieprzem
Jajko z grillowanymi szparagami
Sałatka z tuńczykiem do chleba
Mus z wędzonej makreli i jajka
Babeczki ziołowo jogurtowe podane z jajkami przepiórek
Jajka faszerowane krewetkami i porem
Smarowidło z pieczonego kurczaka i jajka
Placki bananowe z truskawkami
Tradycyjny hummus, danie z Bliskiego Wschodu
Masło z awokado z czosnkiem i tahini
Twarożek śniadaniowy z płatkami chili
Jogurt grecki z płatkami jaglanymi, śliwką i brzoskwinią
Szakszuka, czyli moja wariacja na jej temat
Smarowidło z wędzonego pstrąga łososiowego fit
Jajka faszerowane łososiem w wersji lżejszej
Tyski klops z indyka z jajkami przepiórczymi i pistacjami
Jajka przepiórcze z czerwonym kawiorem
Jajko w koszulce podane na grzance z bułki wiejskiej
Jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Filet z indyka sous vide z niespodzianką
Pasta jajeczna fit ze szczypiorkiem, bez majonezu
Malinowa owsianka z chia, bananem i prażonym sezamem
Pasta z makreli, czerwonej cebuli i ogórka konserwowego
Mozzarella na grzance z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
Serek wiejski z gruszką, ziarnami sezamu oraz czarnuszki
Serek kozi z czarnuszką, oliwkami i kaparami
Pasta z sardynkami w sosie własnym
Feta z suszonymi pomidorami oraz świeżą bazylią
Smarowidło z białej kiełbasy z musztardą
Grzanki z serem, z anchois, kaparami i salsą pomidorową
Chlebek w jajku z serem camembert i ze szczypiorkiem
Pasta z łososia
Twarożek śniadaniowy
Twarożek z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi
Pasta z wędzonego halibuta z ogórkiem konserwowym
Jajka w koszulce
Dania jarskie
Paszteciki z pieczarkami i kapustą
Mega jajeczne kotlety
Aromatyczna fasola z papryką w stylu hinduskim
Tagliatelle z borowikami
Basmati z warzywami w stylu indyjskim
Pyszna panierowana cukinia
Gulasz warzywny z fasolką szparagową
Pęczotto z boczniakami i brokułem
Pierogi z ziemniakami i groszkiem
Ziemniaki pieczone z kalafiorem
Smażony oscypek z makaronem orzo
Nuggetsy z boczniaków
Kotlety z bobu i ziemniaków
Jaglane kotlety z jajkami i groszkiem
Lekki bigos wege z suszonymi pomidorami
Curry z kalafiora
Sałatka ziemniaczana z bazyliowym pesto
Pęczak z boczniakami w nowej odsłonie
Parmigiana z mozzarellą i pecorino romano
Tortilla ze szpinakiem i mozzarellą
Cacio e pepe, czyli spaghetti z pieprzem
Młoda kapusta z pomidorami
Ser halloumi z fasolką szparagową
Hreczniaki, czyli kotlety z kaszy gryczanej
Wegetariańska tortilla na ostro
Jarskie frykadelki z soczewicą i cukinią
Wegetariański paprykarz do chleba
Pasztet z soczewicy z żurawiną
Kotlety z fasoli mung
Halloumi zapiekany na bakłażanie
Kotlety jajeczne dobrze przyprawione
Bakłażan faszerowany pieczarkami i fetą
Panierowane boczniaki
Wegetariańskie curry
Omlet z kurkami i zielonym groszkiem
Hiszpańska tortilla ze szpinakiem
Pieczone frytki z batata
Smażony halloumi z kuskusem
Wegetariańskie zielone spaghetti
Falafel
Cebularze
Faszerowane papryki wege
Panir masala z chlebkiem naan
Wegetariański gulasz ze strączkami
Pieczarki po kaszubsku, danie wege
Pieczone warzywa z jajkiem z kąpieli wodnej
Pieczone pomidory faszerowane komosą ryżową
Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i pieczarkami
Ravioli ze szpinakiem i kozim serem
Pierogi z kapustą, grzybami i czerwoną soczewicą
Makaron z sosem brokułowo śmietanowym z parmezanem
Bigos wegetariański podany z ziemniakami z wody
Kalafior z sosem pomidorowym pachnącym ziołami
Pieczone warzywa w pikantnej odsłonie
Bucatini z sosem pomidorowym i bobem
Kotleciki z bobu i ziemniaków podane z sosem miętowym
Biała fasolka w sosie ze świeżych pomidorów
Grzyby shimeji z miso, bakłażanem i makaronem
Makaron bucatini z sosem pomidorowym i ziołami
Kotlety z kaszy gryczanej i fety z sosem warzywnym
Zapiekanka z grillowanego bakłażana i pomidora
Tagliatelle z marchewki posypane płatkami chili
Kotlety z jajek i pieczarek bez panierki
Placki ziemniaczane z orzechami włoskimi
Curry ziemniaczane z fasolką szparagową – danie indyjskie
Smażone szpecle z gorgonzolą i rukolą
Stek z kalafiora z piekarnika
Jajko na twardo z sosem z gorgonzoli
Buraczki w śmietanie z cebulką i czosnkiem
Jarskie risotto pieczarkowo pomidorowe
Boczniaki z kiszoną kapustą, gruszką i suszonymi śliwkami
Tortilla z kuskusem i szpinakiem oraz lekką favitą
Makaron z boczniakami w sosie maślanym
Brukselka z płatkami migdałów i skórką z cytryny
Wigilijna kapusta z jasiem i pieczarkami
Mini kopytka z sosem rydzowym podane z bazylią
Makaron z warzywami w sosie winnym
Makaron chow mein z miso i pieczarkami
Zasmażana kapusta kiszona z cieciorką i pieczarkami
Jarskie risotto z brukselką, przyrządzone na białym winie
Kopytka podane z sosem grzybowym
Kotlety z ciecierzycy i jajek z natką pietruszki
Łazanki z brukselką i boczniakami duszonymi w winie
Makaron z bazyliowym pesto i jajkiem w koszulce
Pikantne wegetariańskie leczo z fasolą jaś i adżiką
Pierogi z suszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami
Pieczone bataty na ostro ze świeżym rozmarynem
Kluski śląskie z warzywami i świeżymi ziołami
Ruskie pierogi z wędzonym boczkiem
Bucatini z cieciorką i rukolą z dodatkiem mozzarelli
Makaron ze szpinakiem i soczewicą czerwoną
Jajka na roszponce z sosem tatarskim
Faszerowane bakłażany z kozim serem i ryżem
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i kozim serem
Makaron bucatini z rukolą, fetą i jajkiem
Placki z kaszy gryczanej podane z sosem grzybowym
Jarskie cannelloni z cukinią i kukurydzą
Najprostsze pierogi z jagodami i musem malinowym
Łazanki z kapusty włoskiej i pieczarek pachnące koperkiem
Tagliatelle z fasolką szparagową i serem pleśniowym
Bób z wody gotowany z czosnkiem i koperkiem
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i cebulą
Ziemniaki pieczone z suszonymi ziołami
Placki z ziemniaków i młodej, świeżej kapusty
Risotto z boczniakami, karczochem i groszkiem
Makaron z pieczarkami w sosie curry ze świeżą kolendrą
Pierożki drożdżowe z pikantnym farszem wegetariańskim
Pappardelle w sosie grzybowym z rukolą
Kopytka ziemniaczane z orzechami włoskimi
Ryż z fasolką szparagową oraz groszkiem
Kapusta z grochem oraz suszonymi grzybami
Placki warzywne z pieczarkami oraz marchewką
Risotto z pieczarkami i zielonym groszkiem
Curry tandoori z pieczarkami w towarzystwie papryki chili
Tagliatelle z gorgonzolą, pomidorami oraz bazylią
Przekąski
Pyszna panierowana cukinia
Kotlet z kurczaka a la burger
Tortilla z kurczakiem i kukurydzą
Nuggetsy z boczniaków
Wytrawne muffinki jajeczne
Tortilla ze szpinakiem i mozzarellą
Pasztet z soczewicy z żurawiną
Halloumi zapiekany na bakłażanie
Skrzydełka słodko – pikantne
Sałatka szopska
Wytrawne babeczki z sałatką jajeczno łososiową
Różowe śledzie po szwedzku wg Keneta
Wegański smalec z fasoli
Domowe hamburgery wołowe z warzywami
Pstrąg w galarecie
Leczo z kiełbasą i czarną fasolą podane w tortilli
Fasolka szparagowa z woka z prażoną cebulką
Zapiekanki pieczarkowe z natką pietruszki i mozzarellą
Zapiekanka z ciabaty z szynką serrano
Ziołowe frytki kręcone podane z dipem
Omlet ze szparagami, boczkiem i gorgonzolą
Śledź z konfiturowaną cebulą w winie
Grillowany ser halloumi z truskawkowym sosem chili
Zielone szparagi z łososiem wędzonym i piniolami
Jajka faszerowane szpinakiem, fetą i majonezem
Zapiekanka z grillowanego bakłażana i pomidora
Pieczone różyczki kalafiora z nutka marokańską
Szparagi z pancettą, mozzarellą i pieprzem
Sałatka śledziowa z czarną fasolą i szarą renetą
Tatar ze śledzia 2 z suszonymi pomidorkami
Frytki z batatów podane z sosem czosnkowym
Stek z kalafiora z piekarnika
Babeczki ziołowo jogurtowe podane z jajkami przepiórek
Jajka faszerowane krewetkami i porem
Bakłażan zapiekany z pieczarkami i kurczakiem
Placki bananowe z truskawkami
Buraczki w śmietanie z cebulką i czosnkiem
Jajka faszerowane tuńczykiem podane na roszponce
Śledzie w duchu kaszubskim z węgierską nutką
Tortilla z kuskusem i szpinakiem oraz lekką favitą
Hot dogi z tortilli z cienką białą kiełbaską
Grillowany bakłażan z duszoną roszponką
Koperty nadziewane wędzonym halibutem i szpinakiem
Prosta sałatka z rukolą i wędzonym pstrągiem łososiowym
Faszerowana gruszka pieczona z serem pleśniowym
Kukurydza z wody, podana na ostro
Pomidor faszerowany serem kozim i oliwkami
Pizza z bakłażana z pieczarkami i mozzarellą
Bakłażan faszerowany mielonym filetem z kurczaka
Wrap z kurczakiem i świeżymi warzywami
Lekka przekąska z mozzarellą i chipsami wołowymi
Pizza typu neapolitańskiego z szynką szwarcwaldzką
Jajka faszerowane łososiem w wersji lżejszej
Sałatka śledziowa pod tartym jajkiem
Jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Krewetki tygrysie podawane klasycznie.
Tortilla z pikantnym kurczakiem i czarną fasolą
Galaretka z udźca kurczaka na bazie rosołu
Tatar ze śledzia z leśnymi grzybkami marynowanymi
Pizza z białą i czerwoną cebulą z dodatkiem pieczarek
Wrap z kurczakiem curry, piórkami czerwonej cebuli i rukolą
Pizza z anchois, oliwkami zielonymi i czarnymi oraz z mozzarellą
Tortilla z wołowiną oraz indykiem z rosołu
Pieczarki marynowane po raz pierwszy w życiu
Ciasta i desery
Lekki deser kokosowo morelowy
Orzechowe ciasto marchewkowe
Jabłecznik z bakaliami
Ciasto bananowe z bakaliami
Proste ciasto kakaowe z dżemem malinowym
Bardzo łatwe ciasto z jabłkami
Pomarańczowy deser z mango
Sałatka owocowa z mango i cynamonem
Bardzo lekki mus truskawkowy z waflami
Lekki deser jogurtowo malinowy z gorzką czekoladą
Cytrynowy sernik z truskawkami i herbatnikami
Lekki serniczek jagodowy
Ptasie mleczko z galaretką i wiśniami
Sałatka owocowa z wiśniówką i miodem
Odchudzona panna cotta z musem truskawkowym
Lekki deserek truskawkowy z borówkami amerykańskimi
Pascha – tradycyjna potrawa wielkanocna
Pudding bananowy z chia i truskawkami
Bałwanki
Mus winogronowy z podłużnymi biszkoptami
Makowiec
Pierniczki
Piernik
Napoje
Lemoniada truskawkowo rabarbarowa
Smoothie z jarmużem
Lemoniada cytrusowa z syropem z agawy
Lemoniada arbuzowa bez cukru z listkiem mięty
Koktajl truskawkowy z cytrusami i nutką mięty
Lemoniada truskawkowa z gazowaną wodą
Mango lassi z kardamonem
Lemoniada rabarbarowa z wanilią i limonką
Lemoniada cytrusowa z fantą i miętą cytrynową
Ajerkoniak, czyli likier jajeczny z wanilią
Grzane wino po skandynawsku – Glögg
Herbata imbirowa z sokiem z cytrusów
Grzaniec z czerwonego wina
Herbata imbirowa pachnąca miodem i cytrusami
Kompot z suszonych owoców z miodem i cynamonem
Likier kawowy
Dania z ryb i owoców morza
Pieczony szczupak nadziewany koperkiem
Czosnkowo paprykowy halibut podany ze szpinakiem
Pulpety rybne z kolendrą i sosem pomidorowym
Karp podany na czerwonym ryżu
Gulasz rybny z warzywami
Spaghetti z tuńczykiem i anchois
Makaron ryżowy z krewetkami
Łosoś pieczony w marynacie miodowo-musztardowej
Sandacz na pierzynce ze szpinaku
Zupa z rybą w stylu węgierskim
Bucatini z czarnuszką i wanilią
Ryba podana na soczewicy
Halibut w kukurydzianej panierce
Proste kotlety rybne
Spaghetti z białą rybą
Różowe śledzie po szwedzku wg Keneta
Risotto z krewetkami i natką pietruszki
Okoń nilowy gotowany na parze
Śledzie w sosie jajeczno śmietanowym
Sałatka z łososia i ciecierzycy
Pierogi z wędzonym pstrągiem i szpinakiem
Pstrąg w galarecie
Dania z ryb i owoców morza
Penne z tuńczykiem i sosem pomidorowym
Placki ziemniaczane z sałatką śledziową
Pstrąg pieczony podany z sosem serowym
Filet halibuta nadziewany szpinakiem i fetą
Sałatka śledziowa do chleba z serkiem śmietankowym
Wariacje na temat halaszle, węgierskiej zupy rybnej
Bulion rybny z karpia podany z grzankami
Placki z ziemniaków i łososia podane ze śmietaną
Dorada pieczona w soku z cytryny i białym winie
Halibut z sosem warzywno ziołowym
Łosoś curry na salsie z mango i malin oraz szalotki
Kotlety rybne z dużą ilością natki pietruszki
Bulion z pulpecikami rybnymi z natką pietruszki
Ryba po grecku, czyli danie którego Grecy nie znają
Pieczone ziemniaki ze śledziem i sosem jogurtowym
Smarowidło z dorsza z filecikami anchois
Najprostszy sposób na pysznego pstrąga
Krewetki tygrysie w klasycznym wydaniu
Śledź z konfiturowaną cebulą w winie
Makaron tagliatelle z owocami morza
Pikantna paella z owocami morza i szafranem
Sałatka śledziowa z czarną fasolą i szarą renetą
Mus z wędzonej makreli i jajka
Halibut i ziemniaczki gotowane na parze
Sałatka ze śledziem, groszkiem i natką pietruszki
Śledzie z jabłkiem w sosie musztardowym
Zupa szafranowa z małżami i rybą morską
Śledzie w duchu kaszubskim z węgierską nutką
Sum afrykański z warzywami w sosie curry
Śledzie w oleju z żurawiną i cebulką
Spaghetti z krewetkami i małżami z sosem z białego wina
Jesiotr w sosie musztardowo miodowym gotowany na parze
Koperty nadziewane wędzonym halibutem i szpinakiem
Gwiazdkowa sałatka śledziowa z sałatką szwedzką
Ravioli z sosem z białego wina i czerwonego pieprzu
Najprostszy sposób na pieczonego karpia
Filety śledziowe z sałatką i musztardą francuską
Polędwica z dorsza z sosem pomarańczowo migdałowym
Spaghetti z papryczką peperoni, tuńczykiem i bazylią
Placki ziemniaczane z pieczarkami i papryką
Pieczona dorada faszerowana czosnkiem i imbirem
Mintaj w galarecie na wywarze z sardynek
Dorada w glazurze pieczona z ziemniaczkami
Po prostu halibut z pieczonymi ziemniaczkami
Pieczony halibut z pomidorami i cebulą
Pieczone makrele z czosnkiem i musztardą
Polędwica z miruny podana z sosem brokułowym
Bucatini z tuńczykiem, sosem pomidorowym i ziołami
Zupa rybna curry pachnąca pomidorami
Ryba po meksykańsku, czyli Pescado a la Vera Cruz
Smarowidło z wędzonego pstrąga łososiowego fit
Tamatar macchi, czyli dorsz w pomidorach z karmelizowaną cebulą
Stek z tuńczyka ze świeżym rozmarynem
Paella z krewetkami i natką pietruszki
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Pieczona makrela z masłem pietruszkowo czosnkowym
Azjatycka zupa rybna z krewetkami
Sałatka śledziowa z żurawiną suszoną, jajkiem i majonezem
Zupa krewetkowa z chili i mleczkiem kokosowym
Pikantna tołpyga w sosie winno serowym
Sałatka śledziowa pod tartym jajkiem
Krewetki tygrysie podawane klasycznie.
Smażona flądra – najprostszy przepis
Tatar ze śledzia z leśnymi grzybkami marynowanymi
Dorsz w sosie curry z kolendrą i płatkami chili
Śledzie w sosie śmietanowym z chrzanem i musztardą
Słodko-kwaśna i pikantna azjatycka zupa rybna
Pstrąg smażony na maśle, podany na miksie sałat
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami
Halibut sous vide w sosie pomarańczowym
Śledzie słodko ostre z przecierem pomidorowym
Ryba w galarecie z groszkiem konserwowym
Śledzie w sosie musztardowym z cebulką
Rolada z polędwicy dorsza gotowana na parze
Spaghetti z sardynkami w oliwie z orzeszkami piniowymi
Witamy na stronie wielosmaki.pl
Inne
Dżem z pomarańczy
Sos meksykański do słoików
Ogórki z charakterem
Pesto z bazylii i orzeszków piniowych
Tzatziki
Pieczone frytki z batata
Ser gruziński, świetny do chaczapuri
Sos cebulowy do ryby
Panir, czyli hinduski, delikatny biały ser
Ziołowe frytki kręcone podane z dipem
Sos musztardowo chrzanowy podany ze schabem
Zakwas na barszczyk czerwony
Ziemniaki pieczone 2 z szynką szwarcwaldzką i czosnkiem
Pieczone bataty na ostro ze świeżym rozmarynem
Masło z awokado z czosnkiem i tahini
Przetwory – sałatka z ogórków i papryki czerwonej
Bulion warzywno drobiowy z lubczykiem suszonym
Sos śliwkowy z pikantną nutką paprykową
Bób z wody gotowany z czosnkiem i koperkiem
Ziemniaki pieczone z suszonymi ziołami
Z miłości do rosołu – propozycje podania
Dodatek do rosołu – kluseczki z wątróbki drobiowej
O nas
Dorota i Zbyszek
Weekendowe spotkania
Nad jeziorem paprocańskim
Noworoczny spacer
Styczniowy spacer do parku misiów
Kuchnie świata
Aromatyczna fasola z papryką w stylu hinduskim
Orientalny rosół z kurczaka
Słodko ostra zupa kokosowa z krewetkami
Rassolnik w wersji wege
Basmati z warzywami w stylu indyjskim
Salmorejo, czyli hiszpański chłodnik
Parmigiana z mozzarellą i pecorino romano
Cacio e pepe, czyli spaghetti z pieprzem
Zupa z tortillą i awokado
Węgierska zupa gulaszowa
Zupa z rybą w stylu węgierskim
Zupa fasolowa z Toskanii
Wegetariańskie curry
Tajska zupa z pazurem
Quesadilla z kurczakiem i awokado
Hiszpańska tortilla ze szpinakiem
Kurczak w harissie z kuskusem
Sałatka szopska
Harira, marokańska postna zupa
Tradycyjny barszcz ukraiński
Bob czorba, czyli fasolówka w wydaniu bałkańskim
Lekka zupa rybna z mango i szpinakiem
Falafel
Czysty rosół po żydowsku
Vindaloo, danie kuchni hinduskiej
Klopsiki wołowe z ricottą
Czarna fasola z kiełbasą paprykową
Szaszłyki z kurczaka w stylu greckim
Panir masala z chlebkiem naan
Schab w stylu bałkańskim
Spaghetti carbonara
Kokosowe żołądki kacze podane w stylu azjatyckim
Pappardelle z sosem bolońskim
Pałki z kurczaka w stylu azjatyckim
Zupa marchewkowa z ciecierzycą, danie kuchni arabskiej
Paprykarz z kurczaka – paprikás csirke
Pierożki w stylu pielmieni, danie kuchni rosyjskiej
Zupa orientalna z grzybami leśnymi i makaronem
Aromatyczne curry z piersią kurczaka
Wariacje na temat halaszle, węgierskiej zupy rybnej
Klopsiki szwedzkie (Köttbullar) z sosem żurawinowym
Sałatka tabbouleh, danie kuchni arabskiej
Zupa jogurtowa z miętą, danie kuchni tureckiej
Ravioli ze szpinakiem i kozim serem
Sałatka grecka z dojrzałymi pomidorami malinowymi
Francuska zupa cebulowa z gorgonzolą i grzankami
Jednogarnkowe danie meksykańskie podane z tortillą
Zupa w stylu azjatyckim na bazie rodzimego rosołu
Caprese – prosta sałatka z południowych Włoch
Węgierski gulasz wołowy duszony z czerwonym winem
Polędwiczki z kurczaka w stylu satay
Kuczmaczi z orzechami włoskimi, gruzińskie smaki
Panir, czyli hinduski, delikatny biały ser
Jamajski kurczak jerk z salsą z mango
Mango lassi z kardamonem
Jagnięce ozorki po marokańsku
Moja minestrone z pomidorami malinowymi
Kurczak tikka masala
Ucha, tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej
Francuska zupa rybna z krewetkami
Kurczak Ezechiela, danie kuchni żydowskiej
Prosty sposób na bruschettę z pomidorami i mozzarellą
Grzyby shimeji z miso, bakłażanem i makaronem
Makaron bucatini z sosem pomidorowym i ziołami
Hiszpańska zupa czosnkowa z chorizo
Kurczak Cajunów ze smażoną cytryną i szpinakiem
Pikantna paella z owocami morza i szafranem
Curry ziemniaczane z fasolką szparagową – danie indyjskie
Kolorowa jarzynowa, czyli minestrone po mojemu
Cevapcici, bałkańskie danie z mięsa mielonego
Irish stew, czyli gulasz po irlandzku
Kurczak z warzywami z małą nutką azjatycką
Spaghetti puttanesca z anchois i kaparami
Szpinak kiri hodi z mleczkiem kokosowym
Zupa meksykańska z kiełbasą i czarną fasolą
Pikantna zupa azjatycka z krewetkami koktajlowymi
Chińska surówka z białą kapustą i papryką
Litewski jasznik z fasolą i jajkami
Makaron chow mein z miso i pieczarkami
Rosti z jajkiem, tradycyjne szwajcarskie danie
Ravioli z indykiem, papryką i kozim serkiem
Azjatycka zupa z kiełkami fasoli i grzybami shitake
Wołowina po burgundzku, czyli Boeuf bourguignon
Ravioli z sosem z białego wina i czerwonego pieprzu
Pierś kaczki po wietnamsku podana z marchewką
Tradycyjny hummus, danie z Bliskiego Wschodu
Kaczka z woka z warzywami i orzechami arachidowymi
Pikantna zupa w stylu meksykańskim z kukurydzą
Wątróbka ze świeżymi figami i duszoną cykorią
Zupa rybna z paluszkami surimi i papryczkami chili
Gulasz po marokańsku podany z kaszą kuskus
Zupa dahl z zieloną soczewicą – danie kuchni indyjskiej
Makaron carbonara 2 ze świeżymi ziołami
Zupa chińska z pieczarkami i kapustą pekińską
Kurczak po marokańsku podany z szafranowym ryżem
Tajskie massaman curry z orzeszkami ziemnymi
Zupa krewetkowa z fasolą mung i mleczkiem kokosowym
Kurczak Jerk z pikantną salsą pomidorową
Toskańska zupa z bakłażanem i cukinią
Serbska czorba, danie z fasolką i kiszoną kapustą
Zupa z grzybami mun, kurczakiem i bambusem
Ropa vieja – tradycyjne danie kubańskie
Bucatini z tuńczykiem, sosem pomidorowym i ziołami
Zuppa Pavese, czyli włoska zupa z Pawii
Pikantna zupa śródziemnomorska z harisą
Bucatini all’ amatriciana pachnące bazylią
Szakszuka, czyli moja wariacja na jej temat
Kurczak teriyaki podany z makaronem Udon
Ryba po meksykańsku, czyli Pescado a la Vera Cruz
Penne wściekle ostre, czyli Pasta all’Arrabbiata
Tajska zupa z mlekiem kokosowym wg Agnieszki Maciąg
Pikantna zupa z chorizo i czerwoną soczewicą
Tortilla española, czyli hiszpański omlet
Tamatar macchi, czyli dorsz w pomidorach z karmelizowaną cebulą
Vichyssoise – francuski chłodnik z grzankami
Surówka z białej kapusty w stylu azjatyckim
Sajgonki z kurczakiem z piekarnika
Bucatini w sosie pomidorowym pachnący świeżymi ziołami
Zupełnie inna zupa czosnkowa z grzankami
Pałki z kurczaka w jogurcie z curry
Zupa z fasoli mung z papryczką jalapeno
Tagliatelle z gorgonzolą, pomidorami oraz bazylią
Tortilla z pikantnym kurczakiem i czarną fasolą
Tortilla z wołowiną oraz indykiem z rosołu
Włoska zupa z kurkami i suszonymi na słońcu pomidorami
Wrap z kurczakiem curry, piórkami czerwonej cebuli i rukolą
Zupa czosnkowa z roztrzepanym jajem i grzankami
Zupa krewetkowa z chili i mleczkiem kokosowym
Zupa orientalna z makaronem wonton
Zupa mojej siostry. Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem.
Zupa paprykowa z kiełbasą chorizo
Zupa pomidorowa pachnąca bazylią z makaronem orzo
Zupa z fasoli mung z papryczką jalapeno
Zupa z owoców morza, szybka, łatwa i ostra
Zupa z soczewicy i papryki na orientalną nutę
Zupa z zieloną soczewicą, kapustą włoską i ajwarem
Azjatycka zupa rybna z krewetkami
Azjatycka zupa z pak choi, imbirem i schabem
Azjatycki bulion z grzybami shitake i kurczakiem
Bucatini bolognese pachnące pomidorami i bazylią
Cholera – potrawa szwajcarska zaskakująca smakiem
Coq au vin – kogut w winie
Curry tandoori z pieczarkami w towarzystwie papryki chili
Dorsz w sosie curry z kolendrą i płatkami chili
Fagioli e tonno, czyli sałatka z białej fasoli z tuńczykiem
Feta z suszonymi pomidorami oraz świeżą bazylią
Indyk w sosie słodko-kwaśnym po chińsku
Kaczka w szparagach podana z kiełkami – danie z woka
Kotleciki mięsno warzywne w stylu marokańskim
Lekka zupa śródziemnomorska z cukinią
Lekka zupa tymiankowa z maślakami i fasolą jaś
Lekka zupa z cukinii, pachnąca tymiankiem i bazylią
Makaron soba z chipsami z boczku wędzonego
Makaron z pieczarkami i szynką szwarcwaldzką
Makaron z pieczarkami w sosie curry ze świeżą kolendrą
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami
Makaron z warzywami i kurczakiem w stylu chińskim
Meksykańska zupa z czarną fasolą i udźcem z kurczaka
Meksykańska zupa z kurczakiem, fasolą i kukurydzą
Meksykańskie spaghetti na ostro z makaronem z tortilli
Mozzarella na grzance z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
Odchudzona panna cotta z musem truskawkowym
Ostro-słodka sałatka z kaki i prażonym sezamem
Paella z krewetkami i natką pietruszki
Pałki z kurczaka w jogurcie z curry
Pappardelle w sosie grzybowym z rukolą
Penang curry z fasolką szparagową i wątróbką indyczą
Penne z pieczarkami i boczkiem w sosie śmietanowym
Pierś kurczaka nadziewana mozzarellą i bazylią
Pikantna zupa pomidorowa z mozzarellą, bazylią i szałwią
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Pizza typu neapolitańskiego z szynką szwarcwaldzką
Pizza z anchois, oliwkami zielonymi i czarnymi oraz z mozzarellą
Pizza z białą i czerwoną cebulą z dodatkiem pieczarek
Risotto z boczniakami, karczochem i groszkiem
Risotto z indykiem, fasolką szparagową i groszkiem
Risotto z pieczarkami i zielonym groszkiem
Serek kozi z czarnuszką, oliwkami i kaparami
Słodko kwaśna zupa orientalna z shitake i pak choi
Słodko ostra sałatka z pepperoni i truskawkami
Spaghetti z boczkiem i zielonymi szparagami
Spaghetti z sardynkami w oliwie z orzeszkami piniowymi
Surówka z białej kapusty w stylu azjatyckim
Surówka z białej kapusty w stylu chińskim
Surówka z pak choi z prażonym sezamem
Lekkie dania
Gulasz z piersi kurczaka i fasoli
Gulasz rybny z warzywami
Pulpety z kalafiora i kurczaka w sosie pomidorowym
Gulasz warzywny z fasolką szparagową
Wegańska zupa z soczewicy i kalafiora
Kurczak w stylu teriyaki
Ziemniaki pieczone z kalafiorem
Krem szparagowy z bazyliowym pesto
Spaghetti z tuńczykiem i anchois
Makaron ryżowy z krewetkami
Jaglane kotlety z jajkami i groszkiem
Chłodnik truskawkowy z makaronem
Lekki bigos wege z suszonymi pomidorami
Curry z kalafiora
Sałatka ziemniaczana z bazyliowym pesto
Pęczak z boczniakami w nowej odsłonie
Bucatini z domowym pesto i kurczakiem
Cacio e pepe, czyli spaghetti z pieprzem
Curry z kurczakiem
Kremowa zupa z batata
Bucatini z czarnuszką i wanilią
Pulpety w sosie szparagowym
Ryba podana na soczewicy
Bakłażan faszerowany pieczarkami i fetą
Panierowane boczniaki
Zielona zupa z cukinii i szpinaku
Smażony halloumi z kuskusem
Cukinia faszerowana pieczonym kurczakiem
Wegetariańskie zielone spaghetti
Spaghetti z białą rybą
Risotto z krewetkami i natką pietruszki
Penne z tuńczykiem i sosem pomidorowym
Lekki rosołek z groszkiem i lanymi kluseczkami
Risotto z filetem z kurczaka i fasolką szparagową
Pieczone pomidory faszerowane komosą ryżową
Kapuśniak z czerwoną soczewicą i pomidorem
Duszony królik w sosie z grzybów leśnych
Żółta cukinia faszerowana udźcem z kurczaka
Makaron z sosem brokułowo śmietanowym z parmezanem
Młode ziemniaki ze szpinakiem i szynką gotowaną
Bucatini z sosem pomidorowym i bobem
Polędwiczki z kurczaka w stylu satay
Kremowa zupa z dyni z pastą curry i batatem
Krewetki tygrysie w klasycznym wydaniu
Biała fasolka w sosie ze świeżych pomidorów
Sałatka z roszponki z wiśniową glazurą balsamico
Królik w sosie tuńczykowym podany z makaronem
Makaron tagliatelle z owocami morza
Makaron bucatini z sosem pomidorowym i ziołami
Tagliatelle z marchewki posypane płatkami chili
Frytki z batatów podane z sosem czosnkowym
Cytrusowa sałatka z roszponką, lekka i aromatyczna
Jarskie risotto pieczarkowo pomidorowe
Spaghetti puttanesca z anchois i kaparami
Makaron z boczniakami w sosie maślanym
Brukselka z płatkami migdałów i skórką z cytryny
Mini kopytka z sosem rydzowym podane z bazylią
Makaron z warzywami w sosie winnym
Kurczak w sosie winno szafranowym
Spaghetti z krewetkami i małżami z sosem z białego wina
Pappardelle z białą ryba i szpinakiem
Jarskie risotto z brukselką, przyrządzone na białym winie
Kotlety z ciecierzycy i jajek z natką pietruszki
Łazanki z brukselką i boczniakami duszonymi w winie
Pierś kaczki po wietnamsku podana z marchewką
Makaron z bazyliowym pesto i jajkiem w koszulce
Pikantne wegetariańskie leczo z fasolą jaś i adżiką
Polędwica z dorsza z sosem pomarańczowo migdałowym
Spaghetti z papryczką peperoni, tuńczykiem i bazylią
Prosta sałatka z rukolą i wędzonym pstrągiem łososiowym
Makaron ze szpinakiem i soczewicą czerwoną
Faszerowane bakłażany z kozim serem i ryżem
Zupa rybna z paluszkami surimi i papryczkami chili
Zupa z selera i czerwonej soczewicy w postaci kremu
Słodko pikantna zupa z groszkiem i chili
Zupa krewetkowa z fasolą mung i mleczkiem kokosowym
Zupa z patisonem, żółtą i czerwoną papryką
Pizza z bakłażana z pieczarkami i mozzarellą
Toskańska zupa z bakłażanem i cukinią
Najprostsze pierogi z jagodami i musem malinowym
Zupa z białej rzodkwi pachnąca świeżymi ziołami
Zupa z fasolki szparagowej i kukurydzy konserwowej
Kremowa zupa z białej papryki pachnąca ziołami
Żurek fit podany z łososiem wędzonym na zimno
Zupa koperkowa podana z kluseczkami z wątróbki
Bucatini z tuńczykiem, sosem pomidorowym i ziołami
Królik duszony z warzywami i suszonymi grzybkami
Bulion warzywno drobiowy z lubczykiem suszonym
Łazanki z kapusty włoskiej i pieczarek pachnące koperkiem
Lekka kremowa zupa cukiniowo koperkowa z ziemniakami
Lekka zupa pieczarkowa z grzybami suszonymi
Pikantna zupa śródziemnomorska z harisą
Lekka zupa z cieciorki i fasolki szparagowej
Udźce kurczaka w warzywach z pastą bakłażanową
Lekka zupa paprykowa z czerwoną soczewicą
Penne ze świeżymi kurkami, groszkiem i mozzarellą
Muszle na musie truskawkowym z ricottą
Sałatka z kaszy kuskus, pomidora i dymki
Zupa z kurek z marchewką i natką pietruszki
Lekka zupa z młodym groszkiem i ziemniakami
Bób z wody gotowany z czosnkiem i koperkiem
Surówka z kalarepy, marchewki i rzodkiewki
Chołodziec litewski, zwany również chłodnikiem litewskim
Sałatka z truskawek, rukoli oraz sera pleśniowego
Dania z mięsem
Gulasz z piersi kurczaka i fasoli
Placki z wczorajszych ziemniaków z wątróbką i szpinakiem
Eintopf z fasoli i wieprzowiny
Kotlety mielone z indyka z sosem grzybowym
Fasola jaś z pieczarkami i boczkiem
Czarny ryż z indykiem i bruselką
Kotlety z indyka w sosie serowo koperkowym
Pulpety z kalafiora i kurczaka w sosie pomidorowym
Bakłażan faszerowany mięsem
Cytrusowo musztardowe podudzia z kurczaka
Kotlet z kurczaka a la burger
Tortilla z kurczakiem i kukurydzą
Zapiekanka ziemniaczano jajeczna z szynką
Pierś kurczaka panierowana w panko
Kurczak w stylu teriyaki
Wątróbka drobiowa duszona z brzoskwinią
Pikantne ziemniaki na węgierską nutę
Bucatini z domowym pesto i kurczakiem
Bakłażan faszerowany kaszanką
Curry z kurczakiem
Pulpety w sosie szparagowym
Chłopski garnek z bekonem
Quesadilla z kurczakiem i awokado
Kurczak w harissie z kuskusem
Skrzydełka słodko – pikantne
Biała kiełbasa w winnym sosie musztardowym
Cukinia faszerowana pieczonym kurczakiem
Golonka z indyka duszona z warzywami
Vindaloo, danie kuchni hinduskiej
Żeberka jagnięce w kapuście
Klopsiki wołowe z ricottą
Czarna fasola z kiełbasą paprykową
Szaszłyki z kurczaka w stylu greckim
Pierś kurczaka zawijana z bekonem
Schab w stylu bałkańskim
Spaghetti carbonara
Domowe hamburgery wołowe z warzywami
Pieczona perliczka pachnąca leśnymi grzybami
Duszone warzywa z kiełbasą
Kokosowe żołądki kacze podane w stylu azjatyckim
Pappardelle z sosem bolońskim
Klopsiki z udźca indyka z oliwkami
Polsko włoskie spaghetti z kiełbasą
Pałki z kurczaka w stylu azjatyckim
Noga gęsi na czerwonej kapuście
Gęsie żołądki w sosie chrzanowo musztardowym
Klopsiki z kurczaka w stylu włoskim
Paprykarz z kurczaka – paprikás csirke
Sznycle cielęce z pikantną jarzynką z dyni
Pierożki w stylu pielmieni, danie kuchni rosyjskiej
Pierś kaczki w sosie śliwkowym pachnącym rozmarynem
Gulasz z indyka z czerwoną soczewicą
Panierowana cukinia podana z wątróbką z indyka
Karminadle, czyli kotlety mielone po mojemu
Aromatyczne curry z piersią kurczaka
Stek z antrykotu wołowego długodojrzewającego
Potrawka z kiełbasą i warzywami
Królik w sosie paprykowo cebulowym
Serca drobiowe w sosie własnym z pieczarkami
Parówki z czarną fasolą podane w tortilli
Udźce kurczaka pieczone w ciemnym piwie
Risotto z filetem z kurczaka i fasolką szparagową
Penne z chorizo i okruchami bagietki
Klopsiki szwedzkie (Köttbullar) z sosem żurawinowym
Eintopf z indykiem i kiszonym ogórkiem
Duszony królik w sosie z grzybów leśnych
Żółta cukinia faszerowana udźcem z kurczaka
Leczo z kiełbasą i czarną fasolą podane w tortilli
Jednogarnkowe danie meksykańskie podane z tortillą
Nogi kaczki w sosie porowo paprykowym
Kogucik zawinięty w boczek z owocową nutką
Młode ziemniaki ze szpinakiem i szynką gotowaną
Gulasz z indyka i warzyw podany z ryżem jaśminowym
Wątróbka z indyka podana na gruszce z cynamonem
Węgierski gulasz wołowy duszony z czerwonym winem
Skrzydełka z kurczaka pieczone w coli
Polędwiczki z kurczaka w stylu satay
Pieczone nogi perliczki podane na szparagach
Kuczmaczi z orzechami włoskimi, gruzińskie smaki
Pieczone ziemniaczki z pieczarkami i boczkiem
Duszony comber z królika z sosem z owoców leśnych
Pałki z kurczaka duszone w sosie barbecue
Jamajski kurczak jerk z salsą z mango
Jagnięce ozorki po marokańsku
Goleń wołowa z selerem naciowym i pomidorami
Wątróbka z czereśniami i borówkami amerykańskimi
Udźce kurczaka w sosie z żółtych warzyw
Kurczak tikka masala
Kurczak Ezechiela, danie kuchni żydowskiej
Królik w sosie tuńczykowym podany z makaronem
Goleń jagnięca duszona w czerwonym winie
Kotlety mielone na kapuście, czyli panczkraut i karminadle
Kurczak Cajunów ze smażoną cytryną i szpinakiem
Pierś gęsi z miechunką, żurawiną i jabłkiem
Pęczak z grzybami leśnymi i indykiem
Cevapcici, bałkańskie danie z mięsa mielonego
Kurczak piri piri podlany białym winem
Kotlet schabowy w placku ziemniaczanym
Kurczak z rosołu zapiekany w cieście francuskim
Udźce kurczaka z warzywami i ryżem jaśminowym
Irish stew, czyli gulasz po irlandzku
Kurczak z warzywami z małą nutką azjatycką
Serca z indyka, czyli gulasz z kaszą
Królik pieczony z papryką w białym winie
Hanyskie ufogumiklyjzy, czyli kluski śląskie podane inaczej
Cieciorka po bretońsku podana z ostrą nutką
Lekkie pulpeciki z udźca indyka podane z sosem grzybowym
Quiche z kurczakiem, porem i serem pleśniowym
Fasola z wątróbką indyczą i grzybami leśnymi
Nogi kaczki duszone w czerwonym winie i żurawinie
Kurczak z cydrem i jabłkami w cynamonie
Miodowe skrzydełka z piekarnika z diabelską nutką
Kurczak w sosie winno szafranowym
Pałki po cygańsku z suszonymi śliwkami
Kotlety z kaszanki i kukurydzy z ogórkiem kiszonym
Eintopf z wołowiny i warzyw duszonych w winie
Gołąbki zawijane w kiszone liście kapusty
Ravioli z indykiem, papryką i kozim serkiem
Wołowina po burgundzku, czyli Boeuf bourguignon
Piersi kaczki w sosie żurawinowym, duszone w winie
Pierś kaczki po wietnamsku podana z marchewką
Kurczak duszony z suszonymi śliwkami i migdałami
Filet z indyka w sosie z granatów podany z ryżem
Kaczka z woka z warzywami i orzechami arachidowymi
Jagnięcina w sosie rydzowym podana z ziemniakami
Makaron ze szpinakiem, kiełkami i szynką dojrzewającą
Wątróbka ze świeżymi figami i duszoną cykorią
Kotlety z kurczaka i brukselki siekanej
Bażant łowny pieczony z suszoną żurawiną
Kurczak i sos kurkowy w towarzystwie makaronu tagliatelle
Gulasz po marokańsku podany z kaszą kuskus
Placki ziemniaczane po bawarsku, czyli z kapustą kiszoną
Makaron carbonara 2 ze świeżymi ziołami
Ossobuco, czyli gicz cielęca z warzywami
Łopatka jagnięca duszona w białym winie
Nogi kaczki w pomarańczach z nutką suszonych wiśni
Gulasz z serc drobiowych z papryką i marchewką
Kurczak po marokańsku podany z szafranowym ryżem
Tajskie massaman curry z orzeszkami ziemnymi
Kurczak Jerk z pikantną salsą pomidorową
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą śląską i papryką
Pierś gęsi pieczona z dojrzałymi brzoskwiniami
Kartoflanik, czyli babka ziemniaczana z pepperoni
Królik duszony w białym winie z marchewką i groszkiem
Gulasz z żołądków gęsich po myśliwsku
Odchudzone udka kacze z wiśniami i czerwonym winem
Bakłażan faszerowany mielonym filetem z kurczaka
Wątróbka z królika z brzoskwinią i cebulką
Ropa vieja – tradycyjne danie kubańskie
Kotlety z kurczakiem, cukinią i żółtym serem
Warkocz z polędwicy wieprzowej z suszonymi śliwkami
Królik duszony z warzywami i suszonymi grzybkami
Stek cielęcy podany z ziemniaczkami na parze
Gulasz warzywno wołowy duszony w czerwonym winie
Udźce kurczaka w warzywach z pastą bakłażanową
Bucatini all’ amatriciana pachnące bazylią
Bucatini bolognese pachnące pomidorami i bazylią
Comber z królika duszony w białym winie
Coq au vin – kogut w winie
Drobiowe kotlety siekane z pieczarkami i papryką
Duszona cielęcina w sosie kurkowym
Duszone nogi kacze z sokiem z dojrzałej pomarańczy
Duszony królik w czerwonym winie
Fasolka po bretońsku, czyli danie nieznane w Bretanii
Filet z indyka sous vide z niespodzianką
Filet z kurczaka z warzywami z mrożonek
Gęś w majeranku, faszerowana białą kaszą gryczaną
Gulasz z sarny marynowany w ziołach
Gulasz z serc indyczych z kaszą bulgur
Gulasz z żołądków gęsich w wersji klasycznej
Indyk w sosie słodko-kwaśnym po chińsku
Kaczka w szparagach podana z kiełkami – danie z woka
Kapusta a’la bigos pachnąca jałowcem i grzybami leśnymi
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym
Kotleciki mięsno warzywne w stylu marokańskim
Kotlet jagnięcy sous vide z sałatą masłową
Kotlet z udźca jagnięcego duszony w czerwonym winie
Kotlety z indyka i kalafiora z sosem barbecue
Królik w sosie własnym podawany z ziemniakami
Kurczak teriyaki podany z makaronem Udon
Kurczak z woka z warzywami z czerwoną pastą curry
Makaron soba z chipsami z boczku wędzonego
Makaron z pieczarkami i szynką szwarcwaldzką
Makaron z warzywami i kurczakiem w stylu chińskim
Meksykańskie spaghetti na ostro z makaronem z tortilli
Nogi kaczki w pomarańczach z pieczonymi ziemniaczkami
Pałki z kurczaka w jogurcie z curry
Penang curry z fasolką szparagową i wątróbką indyczą
Pałki z kurczaka w wersji light, duszone w papryce i pomidorach
Penne z pieczarkami i boczkiem w sosie śmietanowym
Pieczeń warkocz z trzech rodzajów mięsa
Pieczeń wołowa naszpikowana czosnkiem oraz boczkiem
Pieczony królik marynowany w cydrze i kolorowym pieprzu
Pierś kurczaka nadziewana mozzarellą i bazylią
Pierś z kaczki sous vide z zielonym ogórkiem
Pikantny gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką
Pikantny kurczak z fasolą i wędzonym boczkiem
Placek z wątróbki z tartym ziemniakiem i grillowaną gruszką
Wrap z kurczakiem curry, piórkami czerwonej cebuli i rukolą
Placek ziemniaczany z parmezanem oraz surową szynką
Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie koperkowym
Polędwiczki drobiowe w sosie z białego wina i sera camembert
Polędwiczki wieprzowe w miodzie i musztardzie
Przepiórka pieczona, faszerowana białą kaszą gryczaną
Risotto z indykiem, fasolką szparagową i groszkiem
Rosti z jajkiem, tradycyjne szwajcarskie danie
Rolada wołowa faszerowana z papryką
Rolada z piersi kurczaka nadziewana szynką serrano i szpinakiem
Sajgonki z kurczakiem z piekarnika
Spaghetti z boczkiem i zielonymi szparagami
Stek z kaczki posypany majerankiem i solą
Stek z rostbefu wołowego długodojrzewającego
Sztuka mięsa w sosie musztardowo koperkowym
Sztuka mięsa w sosie musztardowym
Tortilla z pikantnym kurczakiem i czarną fasolą
Tortilla z wołowiną oraz indykiem z rosołu
Udźce kurczaka duszone w kapuście i winie
Udźce z kurczaka duszone w papryce i białym winie
Wołowina duszona w czerwonym, wytrawnym winie
Żołądki gęsie w sosie curry podane z kaszą gryczaną
Szukaj:
Ciekawostki